Burgernet

Wat is Burgernet

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. 

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.
Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u dan aan voor Burgernet. Aanmelden kan via www.burgernet.nl. U kunt ook een aanmeldformulier downloaden en toesturen aan Burgernet.

Burgernet in het kort: horen, zien, bellen

  • U hoort de telefoon. De politie vraagt u uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.
  • U kijkt of u de beschreven persoon of het voertuig ziet
  • U belt terug naar een speciaal nummer van de politie (gratis)

Waar is Burgernet actief?

Iedereen vanaf 16 jaar kan mee doen met Burgernet. In de politieregio Gelderland-Midden is Burgernet actief in de gemeenten Ede, Barneveld, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Nijkerk, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar en vanaf 1 juni 2011 in Arnhem. Burgernet telt in de regio Gelderland-Midden nu al meer dan 38.000 deelnemers.  

Meer informatie en aanmelden Burgernet

Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Burgernet, regio Gelderland-Midden.

Contact

Bureau Burgernet, regio Gelderland-Midden

Bezoekadres
Stationsstraat 40
6881 WB Velp (gem. Rheden)

Postadres
Postbus 30071
6803 AB Arnhem

Telefoon: 026- 376 3135 / 3136 (alleen tijdens kantooruren)

Email: burgernet@verwijder-dit.gelderland-midden.politie.nl

www.burgernet.nl